Nytt år och nya projekt!

Nu är äntligen våren snart på väg! Dagarna blir ljusare och hästarna piggare ute i hagarna, och nu börjar många också sätta igång sina hästar efter vintervila och det märks för min del! Många vill ha sina sadlar kontrollerade och kanske omstoppade inför säsongen, och det är verkligen kloka tankar. Även om sadlarna bara hängt en månad i sadelkammaren sliter det på stoppning som kan bli gropig även av trycket från sadelhängaren till och med.

Hur som helst, ta väl hand om era hästar därute, och börja säsongen med en fräsch sadel fri från knölar, snedheter och tryck!

Innan igångsättning efter en längre vila är det extra viktigt att förvissa sig om att sadeln fortarande ligger rätt, och framför allt inte är för trång! Hästen kan ha ändrat sig mycket under vilan, byggt på sig eller tappat muskler.

 

I sadelmakeriet kommer det hända mycket spännande under våren! Mina utrymmen börjar ta slut och jag kommer påbörja ännu en större omflytt/ombyggnad för att få plats med min verkstad. Nya projekt är under planering och jag håller också på att planera in sommarens mässor, medeltidsdagar och tävlingsplatser där jag kommer att deltaga. Så förhoppnngsvis ses vi någonstans därute i hästsverige!