Sadelväskor

 Sadelväskor används för att få med sig packning på både långa och korta turer. Mycket användbart till massor av tillfällen, varför inte för svampkorgen under höstens skogsturer? Jag kan matcha sadelväskan till Din befintliga sadel och Du kan själv välja storlek utefter Dina behov.  Jag kan göra alla typer av sadelväskor, och väskorna syr jag helst efter sadelns form, då det spelar roll var conchona sitter och fomen på bakvalvet m.m.

Några exempel på olika väskor:

Hornväskor

"Banan"-väskor för tex islands-sadlar

Stora och små sadelväskor

Mobiltelefon-väska

Hållare för dricksflaska till horn eller bakvalv

Bogväskor för barbacka-ridning

 

 Fler bilder kommer här att efter hand att läggas upp!

 

 

 

 

Renhornsväska

 

Detta är en rejält rymlig sadelväska för den som vill få med sig packning för flera dagar. Denna modell passar både till häst eller MC.

 Handsydd i mörkbrunt tärnsjö läder, Texas-Star concho, och egentillverkad renhorns-knapp från renhorn funnet på Anaris-fjället. Förbindelsedelen mellan väskorna är dessutom i dubbelsytt läder. Punslad med geometric-bård runt hela.

Väskan saknar ännu hål för westernsadelns concho och saddle-string, meningen med detta är att jag anpassar infästningen av väskan till sadeln den skall ligga på, för bästa passform.

 

  

 

 

 

Westerninspirerad sadelväska med punslingar och lock i renpäls

 

 

 

 (Bättre bild skall existera hoppas jag...)

´

 

 

 

 

Bruksväska

 

Sadelväska för 1-flera dagar, med extra långa remmar att även fästa sovsäck, regnkläder med m.m. Odekorerad slitstark med praktiska detaljer, såsom exkra rem ned till sadelgjorden som håller väskorna still mot hästen även i galopp.

Hansydd i ljusbrunt Tärnsjö läder, söljor i mässing.

 

 

 

   

 Mjuk sadelväska

 

Mjuk väska, i härlig medeltida modell

 Modellen skapad av Mia Blomberg och Krokens Sadelmakeri, framtagen till en inte riktigt lika härlig film, Tre solar...

 

Maskinsydd i tärnsjö naturellt bossläder, slitstark, rymlig och låg vikt. Lämpar sig extra väl att använda till en vanlig sadel till tex islandshäst.