Kampen mot de "nyttiga" fibrerna...

Ja så var denna vecka nästan slut..fast mina veckor är just nu inga veckor direkt, delat på ledighet och jobb. Nej, det...

 

...är mest dagar som pärlor på ett band, dvs hårt jobb från gryning till midnatt. Helg som vardag jobbar jag nu så verktygen glöder i sadelmakeriet!

 

 

Roligt, absolut! Men ibland när jag ligger halv medvetslös i soffan, ätandes middag kl 22, undrar jag egentligen vad som hände.

 

Idag var inget undantag, idag var det kampen mot de nyttiga fibrernas dag! Eller rättare sagt, en tuff läxa vad som händer när man väljer för hög kvalite på sin Fork cover...

 

 

Inför marknadsdagarna på High Chaparall nu i juli hade jag bestämt mig för att ha med mig några sadlar för både visning och försäljning. Naturligtvis nöjde jag mig inte med de jag redan hade färdiga, nej naturligtvis ville jag ha med ytterligare en alldeles speciell. I varje ny sadel jag bygger vill jag ha med några nya detaljer, så att jag får chansen att öva på nya tekniker.

 

I just denna, som också är min favoritsort, en Wade, skall jag prova på in-skirt rigging, ruff-out seat och integrerade backjockeys, samt helpunsla alla delar som inte är ruff-out!

 

 

Riktig utmaning, då jag dessutom skall punsla sheridan-style för första gången. Mina kära vildrosor har jag lärt mig utan o innan, detta är nåt helt annat. har märkt att det tar lång tid att lära sig ett nytt mönster och hur detta skall tecknas upp för att få rätt "flöde" i mönstret.

Så nu formligen flyger tiden iväg med mig medan jag kämpar med alla nya tekniker. Idag var nog droppen när Fork covern skulle på. Trots att jag trodde jag valt en lämplig bit långt ned på huden med tillräckligt töj i lädret med "lösa fibrer", så blev det hela en kamp på liv och död, nästan. Visade sig att det var en alldeles för bra bit läder som inte alls ville som jag ville!

 

Flera långa timmar senare fick jag äntligen främre delen på plats, bara för att upptäcka hur omöjligt det är att pressa bakänden ner i "hand hole". Ungefär lika lätt som att pressa en höbal genom örat på Storm.

Här är hålet...                                      som allt detta läder skall ned i...                            Färdigt!   Hur nu det gick till...?!

 

Men skam den som ger sig! Jag vann kampen, nu sitter covern där, av alldeles för fint läder, och blänger argt tilbaka på en utmattad sadelmakare! Fy attan, nu är det dags för kvällsfika och sömn!  Godnatt!