Våra hästar, hundar & katter!

Joast, Allan, min fars häst. Kom till oss som ranglig 2-åring som inte visste hur man beter sig som häst. Numera en trygg och stabil herre född -95, med tjusig mustasch vintertid.

Westernriden, och är väldigt kräsen när det gäller hur man rider honom, rider man inte känsligt och helt korrekt tröttnar han och går hem...Även inkörd och tränad samt tävlad  (1 gång,) i maraton. Skulle kunna bli en underbar körhäst om vi bara hade haft körvägar här i omgivningen att öva på.

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Får vi presentera vårt nya tillskott i familjen!

 

Benjamin, som är född i mitten av juli -2011 och är en jättemysig bordercollie!

 

(Klicka på "Fullskärm" för att se bilderna i större format.)

Och här är Smilla!

 

Vår senaste familjemedlem,

hon är en Alaskan Husky, född i slutet av september -2011.

 

Nästa vinter... Då blir det full fart på skidorna efter lilla fröken Smilla!

Detta är Fräcka Pyret!

Underbar tjej född -00, som har mycket under pannbenet, blir snabbt uttråkad om det inte händer något intressant. Känslig dam med många egna åsikter. En riktig enmanshäst!

Här modell för ett av mina första westernsadelbyggen, "eklövssadeln".


Bor numera långt uppe i norrland!

Vår älskade Sid, blandras Golden/tervueren. Gick bort 24 januari 2010 pga hög ålder, han blev respektabla 14 år och 4 månader.

Sid är saknad av många!

Detta är min pärla Skjóna, min första egna häst som kom till mig 1990 när jag var 13 år.

Hon och jag har gjort allt tillsammans...!

Tränat gångarter och western, kört bröllop och studenter, dragit timmer i skogen, ridit ut på äventyr i fjällen, deltagit i ponnyridningar, kört släde, tolkat efter med pulka, mm.  Hon är den som alltid hjälper till vid bekymmer, som nu i februari när vi skulle ge oss ut i skogen med fyrhjulingen..den körde fast i meterdjup snö efter 10 meter. På med lokselen och upp drog hon fyrhjulingen ända tillbaka upp på stallplan!! Fyra ben är bättre än fyra hjul!

Hon är en riktig klippa, min tvillingsjäl och hjärta! Hon har fått tre föl, Djarfur, Minning och Ymir!

 Ymir Från Sågen,  efter Skjóna.

Go och lugn häst som alltid gör sitt bästa. Stått ett par år under uppväxten på hingstbete i Lenstad/Öland. Nu skall vi börja inridningen här under våren. Det blir spännande!

Vår andra katt, Wilma. Syster till Ida. Cool tjej som noga kontrollerar alla aktiviteter på gården och är med vad man än gör. Brukar klättra upp i träden på sommaren och sätta sig ovanpå fågelholkarna och vänta på lunch...

Vår ena stallkatt Ida, vill gärna sitta på axeln och följa med i arbetet på gården, kan bli smärtsamt på sommaren när man är barbent och hon klättrar upp för att leka papegoja...

Detta är jag och Storm i sommarhagen, under en paus från arbete med gesällsadeln.

Minning. Skjónas andra föl. Busfrö som hade en vilja av stål och hjärta av guld... Minning blev aldrig frisk från sin kroniska hälta, så hon betar nu på grönare ängar. Älskad och saknad!!